دیزل ژنراتور ولوو شهرت بسیار زیادی در گروه صنعتی دارد و با نام تجاری VOLVO PENTA تولید میشود. دیزل ولوو قابلیت کوپل شدن با انواع ژنراتورها را داردو همچنین موتور آن سبک است و بازدهی بسیار بالایی نسبت به موتورهای دیگر دارد. این موتور بسیار باصرفه است و هزینه تعمیر دیزل ژنراتور بسیار کم است. همچنین مصرف سوخت کمی دارد. این نوع دستگاه موتور برق ولوو در نوع دستگاههای کم صدا قرار دارد. شرکت ایتالیایی پنتا از بزرگترین تولید کنندههای این نوع دستگاه دیزلی است. دیزل ژنراتور ولوو در 11 مدل موجود است. ارقام 250 تا 700 کیلووات انواع این موتورها را نشان میدهد.
برای مثال دستگاه ژنراتور ولوو v250 جزو اولین و سادهترین مدل در بین انواع ژنراتورها است. این مدل علاوه بر اینکه ساده است یکی از محصولات بسیار کارآمد شرکت پنتا میباشد. هرچه مدل دستگاه بالاتر باشد در نتیجه قدرت دستگاه بالاتر است. همچنین قیمت آن بیشتر میباشد. این نوع دستگاه را باید بیشتر بشناسید. ژنراتورها دستگاهی هستند که کاربرد آنها در جهت تولید برق در مقیاسهای صنعتی به کار میروند. این دستگاه معمولا دارای دو بخش مکانیکی و متحرک آلترناتور ژنراتور است. جهت شناخت بیشتر ژنراتور ولوو با ما در ادامه این مطلب از دیزل ژنراتور پیشرو همراه باشید.
دیزل ژنراتور ولوو چیست؟
دیزل ژنراتور ولوو محصول شرکت سوئدی VOLVO PENTA می باشد و دارای شهرت زیادی است. شرکت ولوو پنتا در سال 1907 با تولید اولین موتور دریایی تاسیس شد. شرکت Penta به زودی ساخت دیزل ژنراتور ولوو را در سال 1927 آغاز کرد. ولوو مجهز به تکنولوژی پیشرفته است و کاربردهای زیادی دارد. توسعه محصولات جدید و نو و بهبود محصولات موجود برای گرو Volvo بسیار غرور آفرین بود. ولوو طبق استانداردهای جهانی و زیر متخصصان طراحی و ساخته شده است. همچنین لازم است بدانید که این دستگاه برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی و تولید برق در مکانهایی که برق ندارد بسیار کاربردی است. همچنین این دستگاه از دور موتور و فرکانس خروجی ثابتتری برخورددار است. به همین دلیل تغییرات کمتری نسبت به دیگر انواع دستگاهها دارد.
وظایف دیزل ژنراتور Volvo
ولوو دارای قطعات الکترونیکی بسیار مهمی به نام ECU دیزل ژنراتور است و دو وظیفه زیر را بر عهده دارد:
- تنظیم دور موتور به همراه پاشش سوخت و همچنین ایجاد تغییر در میزان ولتاژ سوزنهای انژکتور
- کنترل و حفاظت متور دیزل : کار کنترل توسط قطعهی ECU با برد کنترل متفاوت است. در واقع هر کدام از آنها وظیفهای جداگانه دارند.
دیزل ژنراتور ولوو و عملکرد آن به چه صورت است؟
این دستگاه از موتور دیزلی و ژنراتور الکتریکی میباشد. سوخت موتور دیزل از نوع فسیلی است. یک موتور بنزینی از نوع احتراق داخلی دارد. بنابراین این موتور احتراق داخلی، سوختی که در قسمت اصلی موتور (سیلندر) در آن تولید میشود را میسوزاند. این موتور بسیار متفاوت از یک موتور خارجی عمل میکند. در یک موتور دیزلی سوخت داخل خود سیلندر میسوزد. احتراق داخلی سبب میشود تا انرژی بسیار کمی از بین برود. چراکه همه چیز در یک مکان اتفاق میافتد. به همین دلیل موتورهای احتراق داخلی کارآمدتر از موتورهای احتراق خارجی هستند. در واقع موتورهای دیزلی تا دو برابر موتورهای بنزینی کارآمدتر هستند و حدود 40% کارایی دارند. این بدان معنی است که شما میتوانید بیشتر از یک مقدار سوخت استفاده کنید.
موتورهای دیزلی دارای تراکم انرژی بیشتری نسبت به بنزین هستند. به همین دلیل انرژی بیشتری تولید میکنند. همچنین روغنکاری این نوع موتور بهتر از نوع بنزینی است. موتور دیزلی به طور طبیعی با اصطکاک کمتری اجرا میشود. این موتورها سادهتر، ارزان تر و کارآمدتر هستند. همچنین از لحاظ ایمنی بسیار عالی هستند. زیرا بخار کمتری تولید میکنند. ولوو معمولا به عنوان موتورهای مکانیکی و ژنراتورهای برق و درایوهای متحرک استفاده میشوند. در واقع این نوع دستگاه استفاده بیشتری را در لوکوموتیو، تجهیزات ساخت و ساز، خودرو و برنامه های کاربردی بی شمار صنعتی دارند. تولید برق، کاربرد اصلی ژنراتورهای دیزلی امروز است.
اجزای دیزل ژنراتور ولوو
این دستگاه دیزلی دارای بخشهای دیزل ژنراتور زیر میباشد:
- موتور دیزلی
- ژنراتور
- مخزن سوخت: سوخت این دستگاه بر اساس حجم و ابعاد آن در مخزن ذخیره میشود.
- سیستم خنک کننده دیزل ژنراتور: برای جلوگیری از افزایش دمای دیزل ژنراتور ولوو
- سیستم کنترل کننده
- سیستم روغن کاری: جهت کاهش فشار به موتور دیزل ژنراتور ولوو باید روغن کاری شود.
- سیستم اگزوز دیزل ژنراتور برای کاهش آلودگی صوتی
- شارژر باطری
- سیستم خروج دود
- رگولاتور ولتاژ
- سکوی اتصال دیزل ژنراتور
دستگاه دیزلی توسط یک میل لنگ به ژنراتور برقی وصل است. همچنین در ساختار دیزل ولوو از اجزای متفاوتی استفاده شده و سوخت آن نیز فسیلی میباشد. این دستگاه تبدیل سوخت دیزلی به الکتریسیته را انجام میدهد. کار موتور دستگاه دیزل ژنراتور ولوو، سوزاندن سوخت دیزلی برای تولید حرکت برای ژنراتور است. بنابراین ژنراتور طی حرکتی آن حرکت را از طریق نیروی الکترومغناطیسی به الکتریسیته تبدیل میکند.
قطعات درون دیزل ژنراتورهای ولوو (VOLVO)
هر دیزل ژنراتور ولوو به یک دینام MeccAlte متصل است. همچنین دارای یک صفحه کنترل دیجیتال DSE است. محوریت الکترونیکی در کل محدوده دیزل جای دارد. همچنین هر ژنتی به یک شاسی مکانیکی جوش داده میشود. این دستگاه دارای پایه های ضد لرزش برای به حداقل رساندن انتقال ارتعاش است. ABB MCCB به صورت یکپارچه در تمام دیزلهای ولوو نصب است. هر ژنراتور با یک شارژر باطری و باطریهای 12 یا 24 ولت بسته به اندازه موتور کارایی دارد. همچنین طیف وسیعی از سوکتها وتابلوهای توزیع در صورت درخواست مشتری در دسترس مشتری قرار میگیرد. محدوده موتور تولید برق صنعتی ولوو کاملا مطمئن و محکم است. در شرایط بحرانی این موتورهای صنعتی قدرت اصلی یا پشتیبان با عملکرد بالاتری را ارئه میدهند. ژنراتور volvo به دلیل بهره وروی سوخت و دوام و اشتراک پلتفرم و…. هزینه کمتری را برای مشتریان ایجاد میکند. جهت آشنایی با تعمیر دیزل ژنراتور ولوو به صفحه تعمیرات و عیب یابی دیزل ژنراتور مراجعه نمایید
مزایای دیزل ژنراتور ولوو
این نوع دستگاه مزایای زیر را دارد:
- ایمنی بالا و عملکرد مناسبی دارد.
- بسیار دقیق است و تمام بخشهای آن به درستی با یکدیگر کار میکنند.
- مصرف سوخت بهینه
- مناسب برای خدمات سریعتر و قابل اطمینانتر (عملکرد بسیار سریع و آسان)
- بروزرسانی مشخصات فنی آن
- محصول شرکت ولوو پنتا میباشد و 12 ماه گارانتی استاندارد دارد. همچنین بعد از نصب دیزل ژنراتور ممکن است 24 ماه گارانتی داشته باشد.
- دامنه قدرت بسیار بالایی دارد.
- ظرفیت تحمل بالا
- استخراج انرژی نسبت به اندازه و حجم بنزین
- دوام و ماندگاری بالا
- قیمت مناسب
- نصب آسان
- کاهش مقدار گازهای خروجی
- جمع و جور
- سر و صدای کم
- طراحی ظاهری بسیار عالی و ایمنی بالا
- وجود قطعات یدکی آن برای تعمیر دیزل ژنراتور
کاربرد دیزل ژنراتور ولوو
از زمانی که موتورهای برق کشف شدهاند استفاده از آنها به شدت گسترش یافتهاند. امروزه یکی از معمولیترین کاربردهای آن تامین برق برای آمادگی تجهیزات و سیستمها میباشد. زمانی که برق قطع است یا انرژی الکتریکمی وجود ندارد این دستگاه بسیار کاربردی است. ژنراتور ولوو به طور دائم برای نظارت بر جریان الکتریکی طراحی شده است. این دستگاه به طور خودکار با قطع برق شروع به تولید برق میکند و زمانی که برق وصل شود خاموش میشود. از جمله کاربردهای این دستگاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصارف تجاری
- صنایع نفت و گاز
- ساخت و ساز
- مخابرات و مراکز دادهها
- برق کارخانه ها
- پروژههای ساختمانی
- سینما
- مجموعه های ورزشی
استفاده از دیزل ژنراتور ولوو در معادن
به طور کلی این دستگاه در عملیات استخراج معدن استفاده میشود. این دستگاه بیش از 70% کل نیروی مورد نیاز در عملیات معدن برای تجهیزات سنگینی مانند ماشین حفاری و جرثقیل تامین می کند. به راحتی ولوو در مناطق معدن کاری با شرایط سخت مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد ژنراتور ولوو در بیمارستان ها
دیزل ژنراتور ولوو برای پشتیبانی برق در صورت قطعی مورد استفاده قرار میگیرند. بسیاری از بیماران به طور دائم به تجهیزات پزشکی برای ادامه حیات بیماران نیاز دارند. بنابراین وجود دیزل برای مراکز بهداشتی و بیمارستانها و بیماران بسیار ضروری است. بیمارانی در بیمارستان هستند که به شدت بیمار و مجروح هستند. کسانی که در بخش مراقبت های ویژه (ICU) بستری هستند و در معرض خطر هستند باید دستگاه دیزلی وجود داشته باشد. زیرا دستگاههای پشتیبانی از حیات مانند پمپهای اکسیژن با کوچکترین قطع برق کارایی خود را از دست میدهند.