روغنکاری دیزل ژنراتور معایبی دارد که در این مطلب از دیزل ژنراتور پیشرو به معایب کامل آن میپردازیم و برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد که در صورت روغن سوزی موتور دیزل باید چه راههایی برای رفع آن انجام دهید. آشنایی با بخشهای دیزل ژنراتور سبب میشود تا بهتر بتوانید از این دستگاه نگهداری کنید. همچنین اگر با سیستمهای مختلفی از روغنکاری آن آشنایی داشته باشید میتوانید موارد زیر را بهتر کنید:
- بهتر کردن عملکرد دستگاه دیزل ژنراتور
- کم کردن استهلاک دستگاه مولد برق
موتور دیزل بر اساس معیارهای متفاوتی دسته بندی میشوند. بنابراین ساختارهای مشابهی در این موتورها وجود دارند. وجود هوا در لولههای دستگاه و مسدودی فیلتر سوخت از دلایل دیر روشن شدن موتور دیزل هستند. به همین دلیل باید دستگاه برقی باشد که بیشترین بازدهی و کمترین میزان اتلاف انرژی را داشته باشد.
در ساخت و تولید تمامی این موتورها لازمههای استاندارد آلایندگی EuroII و EuroIII رعایت شده است. در سیستم دیزل در برخی اوقات از پمپهای ردیفی و گاهی از پمپهای آسیایی (دوار) استفاده میشود. اما در سیستمهای انژکتوری بنزینی، به طور معمول از پمپهای دوار استفاده میشود. زمانی که چرخ دندهها میچرخند، خلاء در درون محفظه پمپ به وجود میآید. بنابراین روغن دستگاه درون کارتل به سمت خروجی پمپ هدایت میشود.
روغنکاری و استفاده از بهترین روغن برای دستگاه دیزلی دارای فواید زیر میباشد:
- افزایش طول عمر مفید دیزل ژنراتور و موتور آن
- از خرابی ناشی از آب و هوای سخت، جادههای ناهموار و یدک کشهای سنگین جلوگیری میکند.
به طور کلی روغنکاری این سیستم بسیار عالی است و در عملکرد بهتر دیزل کارایی دارد. اما مثل بسیاری از موارد دیگر عیبهایی دارد که باید بدانید آنها را چگونه رفع کنید؟ به طور کلی باید آشنایی کاملی با این سیستم روغنکاری داشته باشید. برای اینکه بتوانید از عوامل و مسائل تکنیکی، موتور دیزل را تشخیص دهید و معایب روغنکاری دیزل ژنراتور و چگونگی رفع آن را بدانید با ما در ادامه این مطلب از دیزل ژنراتور پیشرو همراه باشید.
بررسی مشکلات سیستم روغن کاری دیزل ژنراتور
اگر از روغن نامرغوب استفاده شود و با سیستم روغنکاری دیزل آشنایی نداشته باشید دچار مشکلات زیر میشوید:
چرا روغن موتور دیزل کف میکند؟ و چگونگی رفع آن
وجود کف در روغن از معایب روغنکاری دیزل ژنراتور است که به دلایل زیر ایجاد میشود:
اولین دلیلی که ممکن است این اتفاق بیفتد این است که میزان روغن آن نسبت به ظرفیت استاندارد دیزل بسیار کم و یا بسیار زیاد است. برای اینکه این مشکل را رفع کنید باید سطح و میزان روغن را تنظیم و بررسی کنید.
دومین دلیل این اتفاق و از معایب روغنکاری دیزل به این دلیل است که روغن بیش از اندازه استاندارد کار کرده و باید به موقع تعویض روغن را انجام دهید. بنابراین برای رفع این مشکل تعمیر دیزل ژنراتور و سرویس دورهای آن را جدی بگیرید.
سومین دلیل این اتفاق این است که روغن بی کیفیت است. یعنی اینکه کیفیت روغن با نوع موتور و شرایط آب و هوایی آن محیط متناسب نیست. برای رفع چنین مشکلی باید روغن را تعویض کنید و از روغنی با کیفیت مناسب استفاده کنید.
کاهش فشار روغن موتور در زمان روغنکاری دیزل و چگونگی رفع آن
پایین بودن فشار روغن موتور این دستگاه به دلایل زیر پیش میآید:
- اگر متوجه این موضوع نشدید نمایشگر فشار روغن خراب است. یکی از معایب سیستم روغنکاری دیزل این مورد است. بنابراین برای رفع این مشکل باید نمایانگر فشار روغن را تعویض کنید.
- کیفیت پایین و گرانروی روغن کم از دیگر دلایل کاهش فشار روغن موتور است. برای رفع کردن این مشکل باید از روغن باکیفیت و با درجه مناسب با شرایط آب و هوایی استفاده کنید.
- کثیفی فیلتر روغن از دیگر دلایل کم بودن فشار روغن است. برای این مشکل باید فیلتر روغن را تعویض کنید.
- از دیگر دلایل معایب روغنکاری دیزل این است که سوپاپ فشار شکن یا بای پسخراب است و باید آن را تعویض کنید.
- میزان پمپاژ و فشار پمپ روغن به دلیل خرابی قطعات داخلی آن است. برای اینکه این مشکل حل شود باید پمپ روغن را سرویس و یا تعویض کنید.
- از دیگر دلایل این مشکل این است که تلرانس محورهای لنگ و یاتاقانها از حد استاندارد خود بیشتر شدهاند. برای اینکه این مشکل حل شود باید موتور دیزل ژنراتور را تعمیر کنید و تلرانس میل لنگ و یاتاقانها را تنظیم کنید.
افزایش فشار روغن موتور از معایب روغنکاری دیزل ژنراتور
از جمله دلایلی که باعث میشود فشار روغن موتور زیاد شود عبارت است از:
- نمایشگر فشار روغن است و باید تعویض گردد.
- افزایش گرانروی روغن از دیگر دلایل معایب روغنکاری دیزل ژنراتور است. بریا رفع این مشکل باید از روغن با کیفیت و مناسب با شرایط آب و هوایی استفاده شود.
- تلرانس محورهای لنگ و یاتاقانهااز حد نرمال خود کمتر میشوند. برای اینکار باید موتور دیزل را عوض کنید. همچنین باید تلرانس میل لنگ و یا تاقانها را تنظیم کنید.
- تنظیم نبودن سوپاپ فشار شکن یا بای پس. یعنی اینکه فشار فنر بسیار زیاد است. برای رفع این مشکل باید فنر سوپاپ را تنظیم کنید.