انواع دبزل ژنراتور متفاوت هستند و باید با توجه به نیازهای شما خریداری شود. برق بخش مهمی از زندگی است که در صورت قطعی آن مشکلات زیادی برای برخی از مراکزپیش میآید. انواع دستگاههای دیزلی میتواند کسب و کار شما را بدون وقفه تحت کنترل نگه دارد یا برق خانه را در شرایط اضطراری تامین کند. ژنراتور وسیلهای است که انرژی شیمیایی سوخت دیزل را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. این کار با استفاده از موتور دیزلی و دینام AC انجام میدهد. دستگاههای دیزلی با مصرف سوخت، برق تولید میکنند. این ماشینها ترکیبی از ژنراتور الکتریکی و موتور برای تولید برق است.
یکی از کاربردهای ژنراتور الکتریکی این است که دو آهنربای قطبی معمولا میدان مغناطیسی را تولید میکنند. یک قانون کلی این است که هر دستگاه دیزلی از هر کیلو وات ساعت تولید شده 0.4 لیتر گازوئیل استفاده میکند. سوختهایی که موتور دیزل برای احتراق استفاده میکند عبارت است از: گاز طبیعی، الکل، بنزین، گاز چوب و گازوئیل. از جمله مزایای و فواید دیزل ژنراتور عبارت است از:تطبیق پذیری با محیط دارد و اینکه آلودگی هوا را به شدت کاهش میدهد.
انواع دیزل ژنراتور دارای مخزنی سوخت و پانل کنترل و رادیاتور هستند و بخشهای دیزل ژنراتور با توجه به نوع و توان آن متفاوت است. اگر نمیدانید که چه نوع دیزلی مناسب نیاز شما است با ما در ادامه این مطلب از دیزل ژنراتور پیشرو همراه باشید.
نحوه عملکرد انواع دیزل ژنراتورها
موتور یکی از اصلیترین بخشهای دیزل ژنراتور است که جریان الکتریکی AC را ایجاد میکند و برای تغذیه تجهیزات الکتریکی استفاده میشود. میتوان از انواع ژنراتورها برای تامین برق مورد نیاز ساختمانها مانند مدارس، بیمارستانها و کارخانهها و خانهها استفاده کرد.
معرفی انواع دیزل ژنراتور و نوع کاربرد هر کدام
انواع دیزل ژنراتور بر اساس مدت زمان و میزان تامین برق مورد نیاز یا ضریب بار، دسته بندی میشوند. ژنراتور باید توان مورد نیاز پیش بینی شده معتبر را بدون آسیب فراهم کند. در زیر پر کاربردترین ژنراتورها را نام بردهایم:
دیزل ژنراتور اضطراری (Standby)
ژنراتور اضطراری یکی از انواع دیزل ژنراتور است. این نوع ژنراتور برای مدت زمان طولانی در حالت آماده به کار میباشد. بیشترین کاربردی که دارد در مراکز بهداشتی درمانی مانند بیمارستانها، کارخانهها، مراکز اداری و…. است. در صورتی که برق شهری قطع شده باشد به طور خودکار اقدام به تامین برق مشترکین میکند. یک مدل از ژنراتوذ به صورت استند بای ژنراتور است که ممکن است لازم باشد تا چند ساعت در ماه عمل کند. اما مدلهای دیگری از ژنراتور پرایم هستند که باید به طور پیوسته عمل کنند.
زمانی که یک ژنراتور جایگزین شود، ممکن است با شرایطی به خصوص عمل کند مانند 10 درصد بار اضافه که در طی زمان فعالیت میتواند منظور شود. ژنراتوری با مدل یکسان میتواند مرتبه بالاتری را برای سرویس جایگزین راهاندازی کند که برای امور کارساز است. شرکتهای سازنده بر اساس توافق جهانی برای هر ژنراتور رتبهای دارند. این رتبه بندیهای استاندارد تعریف میشود تا اجازه انتخاب صحیح را بدهد. همچنین مقایسه خوبی بین سازندهها صورت میگیرد تا از عملکرد نادرست ماشین جلوگیری کند. در این صورت راهنمای خوبی برای طراحان است.
انواع دیزل ژنراتور: دیزل ژنراتور دائمی (Continuous)
این ژنراتورها برای مشاغل و مکانهایی که از برق شهری دور هستند و نمیتوانند از برق شهری استفاده کنند، استفاده میشود. ژنراتور دائم کار برای امور نیروگاهی یا برق سراسری است. این دستگاه برای فراهم سازی توان پیوسته برای یک بار ثابت تا رتبه کامل خروجی برای زمانهای نا محدود است. هیچ قابلیت جانشینی اضافه باری برای این رتبه در دسترس نیست. توزیع بندی مشارکتی برای رتبه بندی معادل است با توان پیوسته مطابق باISO8528 ISO3046, AS2789, DIN6271, and BS5514 است. این رتبه بندی قابل اجرا بر روی تمامی ژنراتورها نیست. کاربردهای نوعی این ژنراتور، بار یکسان پیوسته را راهاندازی میکند یا به موازات توان مصرفی پیوسته و اصلی برای ماکزیمم سطح مجاز 8760 ساعت در سال واقع میشوند. همچنین ممکن است برای برش پیک یا پشتیبانی شبکه از طریق اعمال برای 200 ساعت در سال اتفاق بیفتد.
دیزل ژنراتور پایه (Prime)
این نوع دستگاه دیزلی قادر به تولید بارهای مختلف در مدت زمان طولانی میباشد. تفاوت این نوع ژنراتورها با نوع دائمی آن این است که دائما کار نمیکند اما برای مدت زمانی طولانی نسبت به انواع دیزل ژنراتور اضطراری، برق مورد نیاز را تامین میکند. ژنراتور پایه معمولا در اماکنی که به طور موقت به برق نیاز دارند به کار میآید. مانند ارودگاهها، نمایشگاهها، اکتشاف معادن و کمپها. این نوع نباید در کاربردهای ساخت توان استفاده شود.
خروجی موجود با بار متفاوت برای یک زمان، نامحدود است. معمولا پیک تقاضای 100% رتبه اولیه ekW را با 10% ظرفیت بار اضافی برای استفاده در موقعیتهای ضروری برای ماکزیمم یک ساعت در ۱۲ ساعت را داراست. 10% ظرفیت اضافه بار برای زمان محدودی در دسترس است. این رتبه برای تمامی مدلهای ژنراتور قابل استفاده نیست. کاربردهای نوعی آن در جایی که ژنراتور تنها مرجع توان باشد برای ارتباط راه دور با معادن، سایتهای ساختمانی، زمین برگزاری نمایشگاه و فستیوال و…. است.
انواع دیزل ژنراتور : چند منظوره
برای کاربردهایی با رویکرد اقتصادی از این نوع ژنراتور استفاده نکنید. برای مثال لزومی ندارد یک مولد دائم دارای تابلوی کنترل اتوماتیک ژنراتور در زمان قطع برق شهری باشد. بنابراین به طور معمول فرض میشود که اگر ژنراتور در حالت اضطراری 1000 کیووات باشد، در حالت پایه و دائم به 850 و 800 کیووات اکتفا میشود. معمولا نحوه بازدهی مولد در دفترچه مشخصات مولدها وجود دارد.
دیزل ژنراتور قابل حمل
این نوع همانطور که از اسمش مشخص است قابل حمل میباشد. به طور معمول در مغازههای محلی مانند هتلها، فروشگاهها، نمایشگاههای اتومبیل و دوچرخه و … کاربرد دارد. این دستگاهها برای راه اندازی تلویزیون، کولر، کامپیوتر و یخچال نیز مناسب هستند.
دیزل ژنراتور پرایم
یکی از پر استفادهترین انواع دیزل ژنراتورها، دیزل ژنراتور پرایم است. این نوع دستگاه در زمانی که بخواهیم به تعداد دفعات زیاد و طولانی استفاده کنیم، مورد استفاده قرار میگیرد. دیزل ژنراتورهای استند بای معمولا در معادن کاربرد دارند. زیرا در معادن برق وجود ندارد و باید به طور پیوسته و بدون وقفه از ژنراتور استفاده کرد.
ژنراتور بنزینی
این نوع از دیزل ژنراتورها با سوخت بنزین کار میکنند. کارایی این مدل از انواع دیزل ژنراتور مشابه مدل دیزلی میباشد.
انواع دیزل ژنراتور : ژنراتور گازی
این مدل آلودگی کمتری نسبت به مدلهای دیگر دارد. به همین دلیل بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین به این دلیل که با سوخت گاز کار میکنند مصرف بسیار پایینتری نسبت به مدل بنزینی و دیزلی دارند. این دسته از ژنراتورها به طور معمول با گاز مایع پر میشوند. البته لازم است بدانید که به دلیل مصرف کم و آلودگی بسیار پایینی که تولید میکند، قیمت بالاتری دارد.